Tecavüzün önlenmesi ve tazminat dava dilekçesi

tecavüzün önlenmesi ve tazminat dava dilekçesi

……………. ASLİYE HUKUK HAKİMLİĞİ'NE

DAVACI :


DAVACI VEKİLİ :


DAVALI :

DAVA KONUSU : Tecavüzün önlenmesi ve tazminat talebinden ibarettir.

OLAYLAR :
1. Müvekkilimin …………ı İlçesi, ………………. Mahallesi ……………….. mevkiinde tapunun ……parsel nosun da kayıtlı bulunan fındık bahçesi mevcuttur.
2. Davalı ……………… maliki bulunduğu müvekkilimin arazisine komşu olan yine aynı mevkide ………….. Yolu kenarında bulunan ve davalıya ait olan evin altından su çıkmaktadır.
3. Davalıya ait bulunan evin alından çıkan su daha önceden var olan arkın kapatılması sonucu önce yola yoldan da ark olmadığı için müvekkilime ait yere akmaktadır. Müvekkilimin arazisine akan bu su yaklaşık olarak 5-6 yıldan bu yana akmakta ve müvekkilimin arazisine ve ürününe zarar vermektedir. Araziyi tamamen su bastığı için ürün ocakları kurumaktadır.
4. Davalı ile yapılan görüşmeler hiçbir sonuç vermemiş davalı yerin kenarına evin altından çıkan suyun tahliyesi için ark açılmasına izin vermemiştir. Hatta müvekkilimin bu konuyla ilgili olarak ……. yılında bir şikayeti olmuş davalı bu konuyu çözüme kavuşturacaklarına dair söz vermiştir. Ancak yapılan anlaşmaya davalı uymamış ve müvekkilime ait araziye zarar vermeye devam etmiştir.
5. Davalının bu güne kadar müvekkilime yaklaşık olarak ……………….-(…………………..) TL zararı olmuştur.
6. İş bu nedenlerle dava açma zorunluluğu doğmuştur.

HUKUKİ SEBEPLER : Medeni Kanun ve ilgili sair mevzuat.

SUBUT DELİLLER : Tapu kayıtları, tanık, bilirkişi, keşif, davalı ile müvekkilim ararsında yapılan 05.06.1996 tarihli anlaşma ve diğer her türlü hukuki deliller.

CEVAP SÜRESİ : 10 Gündür

SONUÇ ve TALEP : Yukarıda sayılan nedenlerle, davamızın kabulü ile davalının haksız tecavüzünün men-i ile suyun tahliyesi için ark açılmasına, davalının müvekkilime vermiş olduğu …………………..-(…………….) TL zararın tazminine, yargılama masrafları ile ücreti vekaletin davalı üzerinde bırakılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

……/……/200…
Davacı Vekili

EK:
1.) Onanmış vekaletname örneği
2.) Anlaşma zaptı örneği
3.) Tapu fotokopisi

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TMK m.724'e mesnetle malzeme sahibinin temliken tescil talebinin kabul edilebilmesi için

önalım bedelinin depo edilmesi yargıtay kararı

Bir Taraf Lehine Usuli Kazanılmış Hak Doğmadıkça Hakimin Verdiği Ara Karardan Rücu Edebileceği